Ideat

Uusi painos

Arto Knuutinen

Painakaa Uusi painos kirjasta Liisa Poppius- Juvan historia kirj.1957

Vesipiste mökkiläisille

Tatu

Juvalta puuttuu kunnan ylläpitämä, helposti saavutettava ja turvallinen juomavesipiste mökkiläisille; tai ainakaan vesipisteen olemassaolo ei ole kantautunut omiin korviini reilun parinkymmenen mökkivuoden aikana? Nykyisin vettä saa lähinnä S-marketin ulkoseinästä, johon kömpelösti tarvitsee vesipostiavaimen kassalta. Pisteessä on huono letku ja pönttöjen huuhtelu on vaikeaa. Toinen vaihtoehto on ABC:n Sale, jonka hyvä vesipiste siirtyi ikävästi kaupan sisälle remontin yhteydessä. Aina ei kuitenkaan ole asiaa Vehmaalle, joten keskustan kehittämishankkeen hengessä myös Juvan keskustaan soisi toimivan vesipisteen. Kolmas vaihtoehto ovat bensa-asemat joilla suhtautuminen veden ottamiseen ilman ostamista on ollut kauniilla sanalla sanottuna vaihtelevaa ja juomaveden ottaminen samasta hanasta esim. tuulilasunpesuvesien kanssa tuntuu epähygieniseltä.

Historia ja Saimaa

Mökkiläinen

Juva voisi tuoda selkeämmin esille historian, emäpitäjän laajuuden ja siitä erotetut lähikaupungit/kunnat. Myös Etelä- Juvan Saimaa ja sen luonto sekä höyrylaivahistoria Viipuriin/ Lappeenrantaan ja juvalaiset laivurit/ lotjanomistajat.

Juvan yhtenäiskoulun ja - lukion opinto-ohjaajien virkojen yhdistäminen

Kalle Rasila

Juvan kunta yhdistäisi Juvan yhtenäiskoulun ja lukion opinto-ohjaajien viran yhdeksi viraksi.

Outlet

Kirkonkylä virkeäksi

Olisipa hienoa, jos Juvan kirkonkylälle saataisiin isoihin liiketiloihin outletmyymälöitä. Se houkuttelisi ohiajajia kääntymään vitostieltä kirkonkylälle. Myymälän yhteydessä voisi pitää myös verkkokaupan varastoa, yritykselle olisi näin ollen kaksi tulolähdettä.

Koirapuisto

Hannele Turakainen

Juvalle rakennettiin "koirapuisto" mikä on kaukana nykyaikaisuudesta ja virikkeelkisyydestä. Toivoisin meidän koiraharrastajien puolesta, että Juvalta löytyisi keskustan läheisyydestä koiraystävällinen nykyaikainen koirapuisto. Tarkoittaa siis isoa aidattua aluetta jossa puolet isoille ja pienille koirille. Mielellään nurmipohjainen. Koirien kiinnipitoaika vuodessa on pitkä ja tuolloinkin koirien olisi hyvä päästä vapaana liikkumaan, turvallisesti. Tämä on nykypäivää ja mm. Mikkelissä ajankohtainen projekti. Toivoisin, että me Juvalaiset saisimme koirillemme toimivan puiston. Uskon vahvasti, että käyttäjiä löytyy!

Kaikki harrastusmahdollisuudet esille

Carin Grotenfelt

Olisi hienoa jos tähän appiin (ja Juvan kotisivuille) voisi koota kaikki erilaiset harrastusmahdollisuudet esille. Hyvin moni harrastusporukka pyörii esimerkiksi pitkälti vapaaehtoistyön pohjalta. Tämän takia tiedottaminen on joskus vähän piilossa tai tulee viiveellä. Jopa (melkein) koko ikänsä Juvalla asuneena minun on vaikea joskus löytää tietoa tietyistä harrastuksista. Saatikka sitten henkilölle, joka on juuri muuttanut paikkakunnalle. (Harrastukset voisi listata eri päänimikkeiden alle sitten vaikka vielä "ohjatut" esim partiotoiminta ja "tee itsenäisesti" esim hiihtoladut )

Maastopolut

Keijo Maaranen

Olisi hyvä jos olisi saatavilla kartta tai maastopolku jäljet joita voisi kävellä tai maastopyöräillä.

14-tie päällystys

Juha Pulliainen

Nyt kun 14-tien päällystettä uusitaan niin turvallisemman ja miellyttävämmän pyöräilyn kannalta olisi hyvä jos nykyinen hiekkapiennar päällystettäisiin taajamasta Savonlinnan suuntaan

14 tien päällystys

Mila Manninen

Jos, ja kun päälystetään tie 14 taajamasta Savonlinnaan päin, olisi erittäin toivottavaa leventää ja päällystää myös reunapientareet, jotta jokseenkin turvallinen pyöräily välillä Ukkolantie/ Multamäentie - kirkonkylä mahdollistuisi.

Hyppytorni ja kelluva laituri

Maiju

Olisipa hienoa ja hauskaa, jos yleiseltä uimarannalta löytyisi uimahyppytorni, jossa hyppiminen luonnollisesti sallittua. Myös järvessä kelluva laituri olisi ihan_huippu, sinne voisi uida ja sieltä mahdollisuus hyppiä, laiturin etäisyys rannasta siis kokoluokkaa 15-20 metriä.

Ulkokuntosali

Ville

Puistolaan sopisi muutama laite, joilla voisi tehdä ulkopunttitreeniä. Leuanveto- ja dippitangoilla pääsee jo pitkälle. Ei varmasti olisi kallis panostus ja olisi mahtavaa treenata ulkona. Nykyiset laitteet ovat hyviä, mutta palvelee enemmän vanhempia asukkaita ja palauttavaa harjoittelua.

Erityisuimakortti

Maarit Syrjälä-Teittinen

Monilla paikkakunnilla uniapneetikot saavat erityisuimakortin. Esimerkiksi Vantaalla.

Roskiksia lisättävä

Tupuna64

Sulkavantien kävelytielle, Taipaleen, Ylämaan kävelyreiteille ja pururadalle lisättävä roskiksia. Kukaan ei jaksa kantaa viittä kilometriä koirankakka pusseja mukanaan ja niinpä suurin osa niin pökäleistä kuin pusseista näyttää jäävän luontoon. Koskee myös muita roskia. Ehkäpä me alueen kiinteistön omistajat myös voisimme laittaa omaan roskikseen ilmoituksen jos sinne saisi ohikulkiessaan pudottaa muutaman roskan?

Uimahallin vuokraus korona-aikana

Marjaana Huhtinen

Uimahallin vuokraus perhekunnittain korona-aikana. Esim. https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4048154?fbclid=IwAR1Sb4MYdXM1vWdsyYiokmj_SwF90O41S3jbE_OLxuv9SBeWWKTWM_zKql8

Sampolan vesiliikuntakeskus

Maiju Sainio

Olisiko mahdollista saada Sampolaan hydrohex vesijunppa. Voisi harrastaa muulloinkin kuin järjestetyissä jumpissa. Siitä,olisi monelle iloa. Toinen mitä mietin olisi pyörätie Jukajärven ympäri, nyt siinä fillaroi ja kävelee henkensä kaupalla.

Pyörätie Savonlinnantien varteen

Henkka

Pyörätien jatkeen rakentaminen Savonlinnantien varteen Partalan kartanolta itään

Sisäleikkipuisto

Riku Munnukka

Sisäleikkipuisto. Vaikka samantapainen kuin Mikkelin Akselin alakerrassa. Kiipeilyteline liukumäellä, pieni pelikenttä, muuta mukavaa aktiviteettia. Oheeseen ehkä pieni kahvila, mehua, pientä purtavaa.