Ideat

Pyörätie

Maiju Sainio

Hei olen aiemminkin laittanut tästä toiveen, samaten kuin hydrohexistä uimahalliin. Se toteutui iso kiitos siitä. Siis onko se mitenkään mahdollista saada pyörätie Jukajärven ympärille, koska nyt ihmiset fillaroivat sitä kesällä henkensä kaupalla. Autot ajaa siinä tosi kovaa ja rekkaliikennekin jatkuu.

Rantojen puhdistus tempaus keväällä

Juha Pulliainen

Olisiko hyvä ympäristön ja rantojen siistimisen kannalta järjestää tempaus keväällä, missä kunta yhteistyössä Kuusakoski Oy:n kanssa operoisi vanhojen lasikuituveneiden keräyksen. Kuntalaiset ja mökkiläiset voisivat tuoda keräyspäivänä vanhan hävitettävän lasikuituveneen pientä korvausta vastaan asianmukaisesti kierrätettäväksi. Kaikki voittaisivat, rannat siistiytyisivät ja luonto kiittää.

Venesatama Luonterille Saviveden päähän

Aila Laurila

Juvalla puuttuu kunnon venelaituri, Siikakosken laituri kovin syrjässä. Saviveden päästä lasketaan veneitä vesille joka päivä ja nostetaan ylös, aika saada sinne laituri, jossa olisi paikkoja vakituisille ja vieraileville veneille. Puumala julkisti, että rakentaa Pistohiekkaan uuden sataman, miksei Juva halua hyödyntää upeata Saimaata? Norppa risteilyltä, retki risteilyltä upeisiin saariin???

Skoottipuisto/rullalautailupuisto

Äiti

Hei. Juvalta löytyy mielestäni tosi kattava valikoima eri harrastuksia ja nyt mahtava uusi koulu ja sen piha. Kiitos. Mutta yhtä uupuu.. Juvalla on varmasti paljon nuoria, jotka haluaisivat viettää aikaa skoottipuistossa kesällä. Sen ei tarviis olla isokaan, kunhan olisi joku paikka jossa skootata ja hengailla. Ollaan käyty Rantasalmella (jäähallin vieressä) ja siitä ovat lapset tykänneet. Luulinkin, että tämä tulee uuden koulun pihalle, mutta suunnitelmat varmaan muuttuivat. Nyt ne lapset skoottaa tuolla kirkonkylällä hyppyreitä etsien. Mutta tällainen toive lapsilta. Frisbeegolf rata on kiva ajanviete kesällä myös ja talvella Hasamäki huippu paikka.

Vapun viettoa Juvalla

Vappukukka

Voisiko vesitornin näköalatasanteelle olla pääsy yleisölle vaikka joka vappu? Tänä vuonna se oli yleisömenestys koululaisten järjestämien myyjäisten ohella.

Urheilu

Tapio Piispa

Urheiluseurojen yhteistyö

Kukkokouluun Ukrainain pakolaisia?

Juuret Juvalla

Jos rakennus on riittävässä kunnossa niin se sopinee väliaikaismajoitukseksi. Osasta heistä voisi jäädä pysyviä juvalaisiakin.

Uusi painos

Arto Knuutinen

Painakaa Uusi painos kirjasta Liisa Poppius- Juvan historia kirj.1957

Vesipiste mökkiläisille

Tatu

Juvalta puuttuu kunnan ylläpitämä, helposti saavutettava ja turvallinen juomavesipiste mökkiläisille; tai ainakaan vesipisteen olemassaolo ei ole kantautunut omiin korviini reilun parinkymmenen mökkivuoden aikana? Nykyisin vettä saa lähinnä S-marketin ulkoseinästä, johon kömpelösti tarvitsee vesipostiavaimen kassalta. Pisteessä on huono letku ja pönttöjen huuhtelu on vaikeaa. Toinen vaihtoehto on ABC:n Sale, jonka hyvä vesipiste siirtyi ikävästi kaupan sisälle remontin yhteydessä. Aina ei kuitenkaan ole asiaa Vehmaalle, joten keskustan kehittämishankkeen hengessä myös Juvan keskustaan soisi toimivan vesipisteen. Kolmas vaihtoehto ovat bensa-asemat joilla suhtautuminen veden ottamiseen ilman ostamista on ollut kauniilla sanalla sanottuna vaihtelevaa ja juomaveden ottaminen samasta hanasta esim. tuulilasunpesuvesien kanssa tuntuu epähygieniseltä.

Historia ja Saimaa

Mökkiläinen

Juva voisi tuoda selkeämmin esille historian, emäpitäjän laajuuden ja siitä erotetut lähikaupungit/kunnat. Myös Etelä- Juvan Saimaa ja sen luonto sekä höyrylaivahistoria Viipuriin/ Lappeenrantaan ja juvalaiset laivurit/ lotjanomistajat.

Juvan yhtenäiskoulun ja - lukion opinto-ohjaajien virkojen yhdistäminen

Kalle Rasila

Juvan kunta yhdistäisi Juvan yhtenäiskoulun ja lukion opinto-ohjaajien viran yhdeksi viraksi.

Outlet

Kirkonkylä virkeäksi

Olisipa hienoa, jos Juvan kirkonkylälle saataisiin isoihin liiketiloihin outletmyymälöitä. Se houkuttelisi ohiajajia kääntymään vitostieltä kirkonkylälle. Myymälän yhteydessä voisi pitää myös verkkokaupan varastoa, yritykselle olisi näin ollen kaksi tulolähdettä.

Koirapuisto

Hannele Turakainen

Juvalle rakennettiin "koirapuisto" mikä on kaukana nykyaikaisuudesta ja virikkeelkisyydestä. Toivoisin meidän koiraharrastajien puolesta, että Juvalta löytyisi keskustan läheisyydestä koiraystävällinen nykyaikainen koirapuisto. Tarkoittaa siis isoa aidattua aluetta jossa puolet isoille ja pienille koirille. Mielellään nurmipohjainen. Koirien kiinnipitoaika vuodessa on pitkä ja tuolloinkin koirien olisi hyvä päästä vapaana liikkumaan, turvallisesti. Tämä on nykypäivää ja mm. Mikkelissä ajankohtainen projekti. Toivoisin, että me Juvalaiset saisimme koirillemme toimivan puiston. Uskon vahvasti, että käyttäjiä löytyy!

Kaikki harrastusmahdollisuudet esille

Carin Grotenfelt

Olisi hienoa jos tähän appiin (ja Juvan kotisivuille) voisi koota kaikki erilaiset harrastusmahdollisuudet esille. Hyvin moni harrastusporukka pyörii esimerkiksi pitkälti vapaaehtoistyön pohjalta. Tämän takia tiedottaminen on joskus vähän piilossa tai tulee viiveellä. Jopa (melkein) koko ikänsä Juvalla asuneena minun on vaikea joskus löytää tietoa tietyistä harrastuksista. Saatikka sitten henkilölle, joka on juuri muuttanut paikkakunnalle. (Harrastukset voisi listata eri päänimikkeiden alle sitten vaikka vielä "ohjatut" esim partiotoiminta ja "tee itsenäisesti" esim hiihtoladut )

Maastopolut

Keijo Maaranen

Olisi hyvä jos olisi saatavilla kartta tai maastopolku jäljet joita voisi kävellä tai maastopyöräillä.

14-tie päällystys

Juha Pulliainen

Nyt kun 14-tien päällystettä uusitaan niin turvallisemman ja miellyttävämmän pyöräilyn kannalta olisi hyvä jos nykyinen hiekkapiennar päällystettäisiin taajamasta Savonlinnan suuntaan

14 tien päällystys

Mila Manninen

Jos, ja kun päälystetään tie 14 taajamasta Savonlinnaan päin, olisi erittäin toivottavaa leventää ja päällystää myös reunapientareet, jotta jokseenkin turvallinen pyöräily välillä Ukkolantie/ Multamäentie - kirkonkylä mahdollistuisi.

Hyppytorni ja kelluva laituri

Maiju

Olisipa hienoa ja hauskaa, jos yleiseltä uimarannalta löytyisi uimahyppytorni, jossa hyppiminen luonnollisesti sallittua. Myös järvessä kelluva laituri olisi ihan_huippu, sinne voisi uida ja sieltä mahdollisuus hyppiä, laiturin etäisyys rannasta siis kokoluokkaa 15-20 metriä.