Ideat

Liikuntapaikka

Jonna Vironen

Lihaskuntoharjoittelupaikka kuntoportaiden lähettyville.

Juva kasvuun!

Jukka Gustafsson

Juvan elinvoiman lisäämiseksi tarvitsemme kuntamme ulkopuolelta asukkaita, työntekijöitä ja yrittäjiä. Onnistumisen kannalta kannattanee pyrkiä houkutelemaan henkilöitä, jotka tuntevat maaseutumaisen kunnan elinolot. Vielä parempi, jos tuntevat myös jollain tavalla Juvan ja/tai juvalaisia. On todettu, että maahanmuuttajat, jotka ovat lähtömaassaan maaseudulta ja/tai joilla on jo yhteyksiä esim. aiemmin muuttaneiden sukulaisten vuoksi viihtyvät paremmin maaseudulla uudessa maassa. a) Monien sotaa paenneiden ukrainalaisten sanotaan olevan maaseudulta ja heillä on ollut jo aiemmin sukulaisia ja tuttuja töissä Etelä-Savossa. Heidän houkuttelu siten, että syntyy riittävän iso ja elinvoimainen (Juvalla viihtymisen edellytys) oma yhteisö paikkakunnalle olisi mielestäni ”low-hanging fruit”. b) Etelä-Savosta aikanaan Ruotsiin muuttaneet ja heidän lapsensa ja lapsen lapsensa saattaisivat olla hyvä kohde houkutella ”takaisin muuttoon” Juvalle. Tällä hetkellä Suomella on Ruotsissa erittäin hyvä maine, kuten olemme mediankin kautta voineet kuulla. Lisäksi Ruotsissa on akuutti ”jengi-ongelma” mikä vähentää sinne muuttaneiden viihtymistä ja turvallisuuden tunnetta siellä. Suomalaislähtöisistä Ruotsissa asuvista voisimme saada kielitaitoisia, osaavia uusia kuntalaisia. Vähemmän koulutettuja ammattilaisia maatalouden ja teollisuuden tehtäviin, yrittäjiä, korkeasti koulutettuja nuoria kaupunkilaisia ”laadukkaan elämän etsijöitä” haja-asutusalueelle (esim. etätyöntekijöitä ja mikroyrittäjiä), mutta myös eläkeläisiä, jotka haluavat palata juurilleen. Molemmille kohderyhmille markkinointia varten on jo olemassa Juvan mahdollisuuksista viestintä tuttava verkostossa. Kohtuullisin kustannuksin sitä voisi vauhdittaa vaikkapa FB:tä hyödyntäen.

4 lisäystä Juvan kunnan it-sivuille

Mökkiläinen

1) Juvan kunnan kartta kylinen kunnan sivuille. Kartta on voitava suurentaa ja pienentää, kun hakee teiden nimiä/ nähtävyyksiä jne 2) Juvan esittelyyn lisäys: Etelä-Juvalla on Saimaan rantoja ja saaristoa XXX kilometriä ( mm Enovesi, Siikavesi, Luonteri ja Lietvesi) veneilyyn ja retkeilyyn. Vierasvenesatamat : 1) Siikakoski 2) Savivedepää 3 ) Karihiekka. Sitten vasta tervetuloa juvemmalle ! 3) Juvan kunnan historiaan lisäys: 1800-1900-luvun vaihteessa Juvan eteläosissa oli useita laivureita, jotka rakentamillaan tervahöyryillä ja lotjilla kuljettivat viljaa, tavaroita ja ihmisiä Saimaalla ja Saimaan kanavaa pitkin aina Viipuriin saakka. 4) kunnan sivuille uimarannat kohtaan lisäys joka uimarannan kohdalle, mikä järvi on kyseessä ja missä päin Juvaa ( Pohjois-Juva , Koillis-Juva jne). Pelkät paikannimet eivät sano ei- juvalaiselle mitään

Liikennepeili Juvantien ja Puikkasenraitin risteykseen

Markku Ripatti

Puikkasenraitilta ajetaan ylämäkeä Juvantien risteykseen. Siinä on kesäisin rehevää kasvillisuutta molemmin puolin ja talvisin lumikinoksia jotka haittaavat todella pahasti näkyvyyttä varsinkin kirkolle päin. Puikkasenraitilta tullessa autoa joutuu hivuttamaan puoleenväliin kaistaa ennenkuin näkee tuleeko liikennettä kirkoltapäin. Risteys on vaarallinen sillä jos kirkolta päin tuleekin auto niin joutuu peruuttamaan takaisin Puikkasenraitille ja se on sekunneista kiinni.

Kuvakirja Juvalta

Markku Ripatti

Kuvakirja Juvalta jota kiva selata ja muistella. Se palauttaisi monella mieleen millainen Juva oli vuosikymmentiä sitten ja ehkä kirvoittaisi myös kehittämään Juvaa. Kuvakirjaa on myös mukavampi selata kuin digitaalisia kuvia.

Roskiksia katukuvaan

:—)

Lisää roskiksia kävelyteiden varsille. Ei ole järjin kivaa kuljettaa koiran kakkapussia puolta lenkistä. Esimerkiksi välikankaalta kirkolle kävellessä ei tien varrella taida olla yhden yhtään roskista.

Työssäkäyntialue Juva-Mikkeli

Jukka Gustafsson

Uusi nelikaistainen tie Juvan ja Mikkelin välillä on lyhentänyt matka-ajan alle puoleen tuntiin (mikä on myös tavallinen matka-aika useista haja-asutuskylistä Juvan kirkonkylään). Voisiko Juvan kirkonkylää markkinoida aktiivisemmin mikkeliläisille asunnon etsijöille? Juva tarjoaa tavallisen perheen arjen peruspalvelut ja myös monipuolisia harraste mahdollisuuksia. Ylivoimaisena kilpailuetuna asuntojen myyntihinnat olivat Kiinteistömaailman tilastojen mukaan Juvalla vuonna 2022 noin puolet Mikkelin vastaavista. Avainasemassa on selvittää potentiaalisten muuttajien toiveet julkisen liikenteen osalta, jolloin useammat voisivat käyttää niitä henkilöautojen sijaan. Tavoitteena olisi mm. kunnan asukasluvun lisääminen ja asuntojen hintatason nostaminen kysyntää lisäämällä lähemmäs naapurikaupungin hintatasoa.

Kylä järven rannalla!

Jukka Gustafsson

Juvan kirkonkylä on Jukajärven rannalla, mutta rantasijaintia ei hyödynnetä erityisen paljon kyläläisten huviksi ja hyödyksi. Olisiko mahdollista viihtyisyyden ja vetovoiman lisäämiseksi lisätä kuntalaisten pääsyä ja ranta-aktiviteetteja/-palveluita järven rannalla (eri vuoden aikoina)?

Rumat rakennukset alas.

Idealisti

Keskustassa on useampi vanha ja ruma,tyhjillään oleva rakennus. Ne tulisi saada kaunistettua tai purettua tai johonkin fiksuun käyttöön.

Useampi idea.

Idealisti

1. Olisi upeaa jos Juvan lukiota käyttävien oppilaiden olisi mahdollista saada helpotusta esimerkiksi lukion kirjojen ostamiseen. Jos kunta tarjoaisi lukiolaisille jotain etuja,se voisi hyvinkin houkutella nuoria lähialueilta opiskelemaan Juvan lukioon,mikä toisi lisää tuloja Juvan yrityksille ja saattaisi sieltä joku nuori jäädä pysyvästikkin juvalle. 2. Juvan hotellin suoralle voisi asentaa nopeus tutkan. Joka iltainen "Paljonko Volvo kulkee" meteli on aika raskasta kuunneltavaa kun ikkunoita olisi mukava pitää auki kesähelteellä. Eikä se kovin turvallistakaan ole. 3. Musiikkitapahtuma. Esimerkiksi "metsä tekno" ei olisi paha. Tekno/tietokone musiikki on kovassa nosteessa ollut pidemmän aikaa, ja jos yhdistäisimme esimerkiksi metsän ja luonnon, DJ:eiden esiintymiseen,se voisi hyvinkin vetää nuoria ja musiikin fanittajia tapahtumaan. Samalla hyötyisihän turisteista Juvan yritykset.

Pitkospuut köyhänmiehenlappiin

:—)

Voisiko Köyhänmiehenlappiin ja Konnusjoen laavulle tehdä pitkospuut/jonkin kävely reitin? Juvalla olisi paljon mahdollisuuksia hienoilla kävely maastoille muutenkin, mitta niitä ei hyödynnetä..

Juva appi

Jaakko Liikanen

Juva appi ei enää toimi uusilla Android versioilla. Päivitys tuolle olisi asiaa.

Pyörätie

Maiju Sainio

Hei olen aiemminkin laittanut tästä toiveen, samaten kuin hydrohexistä uimahalliin. Se toteutui iso kiitos siitä. Siis onko se mitenkään mahdollista saada pyörätie Jukajärven ympärille, koska nyt ihmiset fillaroivat sitä kesällä henkensä kaupalla. Autot ajaa siinä tosi kovaa ja rekkaliikennekin jatkuu.

Rantojen puhdistus tempaus keväällä

Juha Pulliainen

Olisiko hyvä ympäristön ja rantojen siistimisen kannalta järjestää tempaus keväällä, missä kunta yhteistyössä Kuusakoski Oy:n kanssa operoisi vanhojen lasikuituveneiden keräyksen. Kuntalaiset ja mökkiläiset voisivat tuoda keräyspäivänä vanhan hävitettävän lasikuituveneen pientä korvausta vastaan asianmukaisesti kierrätettäväksi. Kaikki voittaisivat, rannat siistiytyisivät ja luonto kiittää.

Venesatama Luonterille Saviveden päähän

Aila Laurila

Juvalla puuttuu kunnon venelaituri, Siikakosken laituri kovin syrjässä. Saviveden päästä lasketaan veneitä vesille joka päivä ja nostetaan ylös, aika saada sinne laituri, jossa olisi paikkoja vakituisille ja vieraileville veneille. Puumala julkisti, että rakentaa Pistohiekkaan uuden sataman, miksei Juva halua hyödyntää upeata Saimaata? Norppa risteilyltä, retki risteilyltä upeisiin saariin???

Skoottipuisto/rullalautailupuisto

Äiti

Hei. Juvalta löytyy mielestäni tosi kattava valikoima eri harrastuksia ja nyt mahtava uusi koulu ja sen piha. Kiitos. Mutta yhtä uupuu.. Juvalla on varmasti paljon nuoria, jotka haluaisivat viettää aikaa skoottipuistossa kesällä. Sen ei tarviis olla isokaan, kunhan olisi joku paikka jossa skootata ja hengailla. Ollaan käyty Rantasalmella (jäähallin vieressä) ja siitä ovat lapset tykänneet. Luulinkin, että tämä tulee uuden koulun pihalle, mutta suunnitelmat varmaan muuttuivat. Nyt ne lapset skoottaa tuolla kirkonkylällä hyppyreitä etsien. Mutta tällainen toive lapsilta. Frisbeegolf rata on kiva ajanviete kesällä myös ja talvella Hasamäki huippu paikka.

Vapun viettoa Juvalla

Vappukukka

Voisiko vesitornin näköalatasanteelle olla pääsy yleisölle vaikka joka vappu? Tänä vuonna se oli yleisömenestys koululaisten järjestämien myyjäisten ohella.

Urheilu

Tapio Piispa

Urheiluseurojen yhteistyö