Vesipiste mökkiläisille

Tiivistelmä

Juvalta puuttuu kunnan ylläpitämä, helposti saavutettava ja turvallinen juomavesipiste mökkiläisille; tai ainakaan vesipisteen olemassaolo ei ole kantautunut omiin korviini reilun parinkymmenen mökkivuoden aikana? Nykyisin vettä saa lähinnä S-marketin ulkoseinästä, johon kömpelösti tarvitsee vesipostiavaimen kassalta. Pisteessä on huono letku ja pönttöjen huuhtelu on vaikeaa. Toinen vaihtoehto on ABC:n Sale, jonka hyvä vesipiste siirtyi ikävästi kaupan sisälle remontin yhteydessä. Aina ei kuitenkaan ole asiaa Vehmaalle, joten keskustan kehittämishankkeen hengessä myös Juvan keskustaan soisi toimivan vesipisteen. Kolmas vaihtoehto ovat bensa-asemat joilla suhtautuminen veden ottamiseen ilman ostamista on ollut kauniilla sanalla sanottuna vaihtelevaa ja juomaveden ottaminen samasta hanasta esim. tuulilasunpesuvesien kanssa tuntuu epähygieniseltä.

Tavoitteet

Idea toteuttamalla helpotettaisiin ja parannettaisiin kantoveden varassa olevien mökkiläisten lomailua Juvalla. Nykytilanne on ärsyttävä ja veden hakeminen bensa-asemilta on kiusallista ja epämiellyttävää.

Toimenpiteet

Kunnollisen, mahdollisuuksien mukaan ympäri vuorokauden saavutettavissa olevan ja vesipönttöjen huuhtelun mahdollistavan vesipisteen toteuttaminen esimerkiksi jonkun ruokakaupan, kirjaston, paloaseman tai jonkun muun julkisen rakennuksen seinään tai vaikka torin laitaan. Mallia voi hakea esimerkiksi Sulkavan S-Marketin vesipisteestä tai Mikkelin Graanista.

Kerro mielipiteesi ideasta

Voit myös halutessasi kommentoida ideaa